Leta i den här bloggen

torsdag 19 december 2013

Nytt nummer

Nu är nya numret av Ingenjören ute. Och denna gång har jag bland annat tagit hjälp av superduktiga fotograferna  Daniel Nilsson och Jonas Lindstedt. Daniel är för övrigt gammal klasskompis till både mig och Linus från tiden på Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö. Det var längesen vi gick där nu men den tiden kommer alltid att vara speciell. Likaså alla fina vänner vi fick där. Daniel är en av dem.
Inför detta nummer var jag bland annat i Halmstad och fotade Christoffer Lindhe. Före detta elitsimmare som var med om en svår tågolycka för flera år sedan. Han förlorade båda benen och vänsterarmen. Trots det har han fortsatt att simma och rönt stora framgångar. Nu är han färdigutbildad utvecklingsingenjör och har utvecklat en protesfot som klarar ojämna underlag bättre än de nuvarande proteser som finns på marknaden. 

Inför resan peppade Linus mig att låna ett undervattenshus av finaste Jonas Lindkvist för att kunna fota Christoffer i vattnet när han simmade. Sagt och gjort. Jonas gav mig lite instruktioner och sen var det bara att hoppas att allt skulle funka. Eftersom det var första gången jag fotade med undervattenskamera var jag en smula nervös. Minst sagt. Men jag försökte hålla mig så cool som möjligt och inte stressa upp mig som jag så ofta gör när jag blir engagerad. Simfötter, cyklop och en otymplig undervattenskamera gjorde att jag inte kände jag mig direkt supersmidig. Fast vad gjorde det? Och hålla andan kunde jag inte heller speciellt långa stunder. Men himmel vad skoj det var! Och vad häftigt det var att få simma bredvid en så skicklig simmare! Jag trodde lite naivt att jag skulle ha en relativt bra chans att hänga på med mina simfötter och hyfsat bra simkunnighet i bagaget, men icke. Det gällde att knäppa på i superfart och simma allt vad jag hade samtidigt. För jag fick bara några sekunder på mig innan Christoffer hade simmat iväg. Sen flöt jag med jämna mellanrum upp som en kork tills jag fick det heta tipset att blåsa ut luften ur lungorna först. Jag måste ha sett så sjukt oseriös ut när jag långsamt försvann uppåt ytan med en stor kamera framför fejjan, lite desperat vevande med ena armen och benen. En stor eloge till Christoffer och hans enorma tålamod. Han simmade hit och dit och dök upp och ner och lät mig hålla på i nästan två timmar.

Så här blev några av bilderna:

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Och så här blev det i tidningen:

Och så här blev lite andra jobb:

Mer från tidningen kan ni med lätthet läsa och se här.

// Anna

1 kommentar:

Daniel Nilsson sa...

Otroligt snygga bilder Anna!
Du är fantastiskt duktig!

Hoppas ni får en fin jul i Shtlm! =)
//D.