Leta i den här bloggen

torsdag 27 februari 2014

Reflektion

Jag går igenom gamla nummer av Ingenjören för att reflektera och se om jag kunde ha löst de jobb jag har gjort på något annat sätt. Det sker tyvärr alltför sällan att jag går tillbaka och analyserar jobb, bilder och vad som kunde gjorts bättre. Det kommer alltid annat emellan. Men nu är det snart dags. På tisdag åker jag till Göteborg för att snacka bild och utformning med Ola Carlson på Filter. Det är Ola som layoutar Ingenjören och den som jag har bild- och idésnack med inför varje nytt nummer.
Är inne i en period då jag känner ett starkt behov av att förnya mig och få inspiration, så det ska bli väldigt uppfriskande att ägna en dag åt sådant prat.
Det gäller framför allt i porträttjobben. Där det är lätt att köra fast i samma manér. Från fotoskolan dagar hänger det med en liten röst (som alltid kommer fram vid porträttfotograferingar) som säger: "det ska vara naturligt. Personen ska känna sig bekväm och se ut som den vill". 
Och det är i viss mån sant, men det behövs baske mig lite mer energi emellanåt än så. Och arrangerande och fixande för att få variation och glöd och intresse. Det är något jag måste bli bättre på. Att överraska.
Är det någon som vet en bra workshop i porträttfotografering så hör av er. Och då menar jag inte fotografering likt de som görs i allehanda fotostudios på familjemedlemmar runt om i landet. Utan sådana som görs, som det så fint heter "On Location".

Här är några porträtt som jag har  tagit genom åren för Ingenjören:

// Anna
5 kommentarer:

jonas sa...

Otroligt fina porträtt.
Som vanligt:-)

Om oss sa...

Tack fina du! Känner bara att jag kör samma stil hela tiden. Uähh…men kanske är inne i en sådan period bara…..

Anonym sa...

fin fint Anna, du kan du :-D Så roligt att bli inspirerad! Kram!Bea

Daniel Nilsson sa...

Sveriges bästa "reportage-porträtt-fotograf", det är du Anna!
Men jag håller med om känslan, ibland känner man ganska ofta att man fastnar i samma banor, men jag tycker ofta när jag ser dina jobb att det känns som att du göra det på nya sätt hela tiden!

//Daniel

Lars D sa...

Du är så himla bra Anna!
Det är fint att det alltid är den bästa som vill förnya sig.
Inspirerande.

Kram,

L