Leta i den här bloggen

måndag 5 augusti 2013

Tillbaka

Idag är första arbetsdagen sedan jag gick på mammaledighet. Ungefär 10 månader sedan. Kändes mycket konstigt att åka till kontoret och lämna hus, man och barn bakom mig. Det var även första dagen, efter sommarlovet, på förskolan för äldsta sonen. Jag följde honom dit innan jag åkte vidare till kontoret.
Alla fröknar och barn hade ännu inte kommit tillbaka och det kändes lite vemodigt att lämna honom, även om han var glad. Som att sommaren nu var slut. Fast jag vet ju att den inte är det, men känslan av att något var över kom till mig.
Jag blev lite melankolisk så var tvungen att tröstköpa lite godis, när jag handlade min lunch. Godis som jag raskt åt upp.


Sedan in genom dörrarna och upp med hissen. Var väldigt nervös att jag skulle glömma koden och att larmet skulle utbryta, så jag sa den tyst för mig själv,  hela vägen upp till fjärde våningen.


Allt gick dock bra men inte en endaste själ hade kommit tillbaka. Hade hoppats på lite sällskap. Åtminstone till lunch. Men denna dag får bli en dag då jag fixar och donar på kontoret i stillhet och lyssnar på radio. En komma-igång-dag, med en massa sommarpratare i högtalarna.

Det är alltid speciellt att komma tillbaka efter en lång ledighet. Jag drabbas ofta av stark nervositet och en massa knäppa tankar om misslyckanden. Men någonstans inne i mig vet jag ju att det kommer ordna sig. Fast de känslorna av rädsla är kanske bra på något sätt. Gör att man skärper till sig och blir lite mer alert. Dock ogillar jag skarpt att ligga vaken och inte kunna somna, klockan halv tre på natten. Speciellt när alla andra sover inklusive minsta sonen som annars har för ovana att vakna i tid och otid. 

Hittills har jag ordnat med lite papper, ringt min revisor, beställt ny hårddisk och nu är det snart dags för lunch. Sen blir det lite telefon och bokning av fotografering och kanske hinner jag också sticka ut till Nacka och lämna in en affisch för inramning. Vi får se. Lite pyssel helt enkelt. Jag avslutar med bilder från det senaste jobbet jag gjorde för Sonic. Artisten heter Kaah.

// Anna

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, Kaah, jag älskar honom! Och jättefina bilder!

Monica Sandberg

Om oss sa...

Tusen tack fina du! Hoppas allt är bra med dig! Och att vi ses snart.

Kram / Anna