Leta i den här bloggen

torsdag 4 december 2014

Pappa på presskonferens

Jag har ett inramat foto i lokalen som jag inte riktigt vet var det kommer ifrån. Hur som helst så står det nu i lokalen och minner om en svunnen tid. Min pappa är också fotograf, fast nu pensionär, och har jobbat både för en massa dagstidningar och även som filmfotograf på SVT. Otaliga är alla de resor han har gjort, bland annat till en massa olika länder i Afrika. Att jag skulle välja att bli fotograf var inte helt självklart. Först ville jag jobba med radio och att vara fotograf tyckte jag bara verkade trist och omständligt Redan då var jag rastlös och hade dåligt tålamod. Men så blev det så ändå. 
Intresset väcktes på riktigt när jag under en medialinje som jag gick på Biskops-Arnö, fick stå i mörkrummet första gången. Minns känslan så väl när jag stod där och vaskade fram mina bilder. Det var som någon starkt, stilla bara kom till mig där och då och jag visste att det var det jag ville satsa på. Min pappa blev kanske inte överförtjust över mitt yrkesval. Han visste och vet hur tufft det kan vara att arbeta som frilansfotograf. Men han har alltid varit stöttande, min mamma likaså som för övrigt arbetade på radion under en längre tid. Men nu när saker och ting är verklighet och jobbet rullar på är jag så otroligt glad att jag valde att satsa på just fotografin. Det har gett mig och ger mig så otroligt mycket.

Vad gäller bilden så är den tagen under Ebbe Carlsson-affären på 80-talet. Så här säger wikipedia:

Ebbe Carlsson-affären var en politisk skandal i Sverige som inleddes den 1 juni 1988, då tidningen Expressen avslöjade att bokförläggaren Ebbe Carlsson utredde PKK-spåret, det vill säga en teori om att den kurdiska gerillaorganisationen PKK skulle varit delaktiga i Palmemordet, med stöd från Sveriges dåvarande justitieminister Anna-Greta Leijon (s), och hade tillgång till hemlig information och olaglig avlyssningsutrustning.

På den tiden fanns inga mobiltelefoner, men jag minns att mamma vid något tillfälle satte på TV:n för att se om pappa var där och fick på så sätt svar om han kom hem till middagen eller inte.

// Anna
5 kommentarer:

BRUNTE (Lars Brundin) sa...

Det fanns mobiltelefoner och de var bärbara....Jag hade en och de flesta frilansarna hade mobiler 1988. Jag jobbade på Expressen det året .

mvh Lars Brundin

BRUNTE (Lars Brundin) sa...

Tjejen i rött ringer i en mobil faktiskt :)

Lars D sa...

Åhh vilken härlig bild.
Är det inte Sven-Erik Sjöberg i turkos!? kostym till vänster också?
Dessutom tycker jag att det finns likheter mellan Uffe och Nisse - stämmer inte det?

kram,
LarsD

Anonym sa...

Fotografen i turkos kostym t.v. heter Kent Hult. Han var, om jag minns rätt, Sydsvenskans fotograf i Stockholm under en massa år. ( Sven Erik Sjöberg har jag aldrig sett i kostym ) Uffe S.

Lars D sa...

Är det min gamle kollega Kent alltså!
Underbart, ännu bättre.
Vi jobbar med stil på den avisen:-)
Eller gjorde...

/LarsD