Leta i den här bloggen

onsdag 14 januari 2015

Boston dag 1

Igår, måndag, kom vi ( jag och journalisten Karin ) till Boston. Vi är här till torsdag kväll för ett jobb till Ingenjören.
Jag somnade som en stock kl 21 (dvs 03.00 svensk tid) och vaknade kvart i sex på morgonen.
Hann med lite morgongympa med Boston som vy innan vi gick och åt frukost. Trevlig utsikt från hotellrummet

Klassisk amerikans king-size bädd. Större än den vi har hemma och som ska rymma två personer och ibland två barn också. Hela fyra stora kuddar har jag till mitt förfogande och tvingade mig att gå "all in" och använda ALLA kuddarna.

Som sagt frukost sen. Närmsta ställe fick det bli. Var bara tvungen att ta Hash Browns också till min egg, bacon & cheese bagel. Och så detta härliga kaffe som smakar som te. Har ni stark kaffe? frågade jag lite naivt. "Just ordinary coffee", fick jag till svar. 
Sen började vi jobba. 
Det är svinkallt här. och nordanvind. Fast solen värmer. Så där gillar jag att stå.


Här står jag och värmer mig en liten stund.
Så här, första dagen är alltid lite trevande och jag har ännu ingen hundraprocentig kläm på hur jobbet kommer bli eller hur jag ska lägga upp det på bästa sätt, men jag hoppas det löser sig.

Det är tredje gången jag är i USA. Första gången var med fotoklassen (Biskops-Arnö) till Iowa, sedan var jag på reportageresa i Colorado med Annika Larsson-Sjöberg för några år sedan och nu Boston. Boston känns väldigt likt oss. Iowa var mer som jag tänker mig att USA ska vara. Både matmässigt och hur folk bodde och såg ut. Än så länge har jag inte sett några superöverviktiga människor eller superflottiga maträtter. Vilket jag på något absurt sätt hade hoppats på. Men det är underbart att vara här ändå...ha ha såklart.Mexikansk lunch 
Denna dag var en hel del väntan, och samma foton i stort sett hela tiden kändes det som. Men imorgon kommer vi få mer målinriktad tid. Imorgon måste det sitta för sen åker vi hem.  Tack och lov ska det bli mulet och lite varmare imorgon - vilket är bra för mig - eftersom jag kommer ta en hel del bilder utomhus.Rekade miljö och frös som bara den. Men vackert var det. Som sjutton.
Framgår dock inte så bra här, eftersom himlen blev helt ljus.
Nu ska jag ladda lite för imorgon. Äta och sova gott. Vi hörs.

// Anna

1 kommentar:

Lars D sa...

Njut Boston!
Vilket fint rum du ser ut att ha, bra så.
/LarsD