Leta i den här bloggen

onsdag 26 mars 2014

Berlin

Nu är jag i Berlin. Först på jobb i några dagar och sedan lite ledighet innan jag åker hem igen. Dagen började med tidig frukost hemma och sedan pendeln från Älvsjö till Arlanda. Mycket smidigt att bara sätta sig på bussen i några minuter till Älvsjö station och slippa att ta sig in till centralen och trängas med alla människor. 


Jag blir helt nervös av att flyga och har en skräckartad känsla varje gång att jag ska missa flyget. (Obs - har hänt en gång för flera år sedan när jag skulle åka hem från London. Ej roligt). Så därför måste jag alltid vara ute i supergod tid. Något som jag ofta ångrar när jag väl är på plats och får tillbringa en massa dötid i olika taxfree-shoper.
Inför denna resa, och andra framtida, har jag gått och köpt en kameraväska som man ska kunna proppa full med alla sina härliga kameragrejer och ändå kunna ha som handbagage. Men tydligen inte. I incheckningen skulle min väska vägas och se där, för tung för att vara handbagage. Så jag fick betala 650 kr för att checka in ett extra bagage. Blev så himla irriterad eftersom min andra väska var superlätt. Hade jag kunnat stoppa in min kameraväska i den så hade jag inte behövt att betala. Jag fattar inte detta! Hur knasigt som helst. Jag hade förstått om jag hade överskridit vikten med båda väskorna, men så var det ju inte nu.
Lite rädd att kameraväskan inte skulle komma fram tog jag ur kamera, objektiv och datorn såklart. 

Detta hade jag med ombord. Fast matsäcken åt jag upp redan innan. Är värdelös på att hålla mig.


Trots att jag har varit i Berlin några gånger nu så kände jag mig ändå lite förvirrad när jag kom fram. Fick en halvdålig instruktion på Alexanderplatz, hur jag skulle komma till hotellet. En instruktion som jag inte ville följa så efter egna efterforskningar slutade det med att jag hoppade av vid Hallesches Tor och gick därifrån. Glömde dock att Berlin är en aningen större än Stockholm så det tog ett tag innan jag kom fram. Tur att man är van att bära tungt. Men så äntligen: Urbanstrasse 84! Och mitt hotell som är så himla fint och bra för en väldigt billig penning. 

Mitt fina enkelrum
Var rätt så trött när jag väl kom in på rummet, och hungrig. Åt upp resten av mina påskägg som jag hade köpt på Arlanda. Varför spara?


Tänkte strosa runt och göra stan men åkte mest hit och dit och virrade. Blev till slut en god, vegetarisk hamburgare på ett bra ställe vid Friedrichstrasse. Sen åkte jag tillbaka till hotellet. Nu ska jag snart sova och ladda inför morgondagens jobb.// Anna


1 kommentar:

Anonym sa...

Be om att få kvitto på all din kamerautrustning som dem vill checka in nästa gång. De avskräcker de flesta från att göra det. Mig släppte dem nyligen igenom med för stor och tung kameraväska på flyget. Pröva på vägen hem!