Leta i den här bloggen

fredag 19 september 2014

Så här vill jag fota

Efter ett inspirationsmöte (som det så fint heter) som jag hade med Filters Ola Carlson i våras fick jag en liten uppgift: att i text och bild försöka beskriva hur jag vill fota. En mycket bra uppgift som fick mig att börja bläddra i alla de fotoböcker som vi har på hyllan hemma. Fotoböcker som det bläddras i alltför sällan. Jag hittade även en hel del roliga bilder på nätet också och nedan ser ni ett litet axplock. Väldigt litet.....
Och vad jag skrev var detta:

"Jag skulle vilja överraska mer, utan att det blir krystat. Komma ännu närmre människor. Inpå bara skinnet med olika avstånd. Alltifrån supernära till långt ifrån. Känna att personen jag fotar öppnar sig lite extra, bara för mig.
Vill skapa mer spännande ljus. Både riggat och naturligt. Mörkare och ljusare. Olika färgtoner.
Ibland väldigt enkelt, kanske bara en snygg vägg bakom, där det personliga uttrycket får stå för sig själv. Ibland rörig miljö, ibland mer uppställda situationer. 

Problemet kan ofta vara att jag inte får personerna att haka på mina idéer. Många vill inte känna sig bortgjorda eller obekväma. Därför måste jag själv vara grymt övertygad om min bildidé och få personen att känna sig bekväm i den. Hur det ska lyckas vet jag inte riktigt i nuläget. Men en tanke är att skissa och planera ännu mer innan varje möte".

// Anna
Foto: Sören Solkaer Starbird

Foto: Sören Solkaer Starbird

Foto: Sören Solkaer Starbird

Foto: Sören Solkaer Starbird

Foto: Sören Solkaer Starbird
Foto: Sören Solkaer Starbird


Foto: Fabio Cuttica

Foto: Jude Edginton
Foto: Miller Mobly


2 kommentarer:

jonas sa...

Jag vill fotta som dig;-)

Om oss sa...

Ha ha vad du är snäll Jonas. Det är ju du som är bäst jö!