Leta i den här bloggen

måndag 7 oktober 2013

Alexandra Pascalidou

Träffade Alexandra Pascalidou i förra veckan. Så här blev det i tidningen. Roligt när det dras stort på bilder!
Har även lagt till två extra bilder som inte kom med.

Tänkte på det här med porträtt. Kom på i morse att jag väldigt sällan gör renodlade reportage nuförtiden. Det blir mycket porträttjobb. Som jag i och för sig tycker väldigt mycket om. Det är ju också som någon form av reportage, fast om en människa, och den personens karaktär. Det låter kanske pretentiöst, men vid större porträttjobb tycker jag att det är precis så det är. Jag tvingas vrida och vända ut och in på både mig själv och personen som ska porträtteras. Vilken miljö passar in bäst, vilket ljus, vilken stämning etc. Inte alltid så lätt, men roligt. Ibland får jag kontakt direkt, ibland tar det lite tid och ibland får jag ingen kontakt alls. Fast då brukar det lösa sig ändå. I bland i alla fall......

Men det roligaste är ju när det känns som att jag och den jag ska fotografera samarbetar för "bildens bästa". Då blir jag så himla glad.  När det blir ett intensivt och väldigt givande möte. På alla plan. Så kändes det när jag träffade Melissa Horn till exempel. Lätt att låta klyschig när sådant sker, men det blir bara en sådan bra känsla vid sådana tillfällen.

Jag saknar dock det renodlade reportaget. Det som jag brann för (och fortfarande gör) och ENDAST skulle ägna mig åt, trodde jag, när jag gick ut fotoskolan. Men det ska jag ta tag i har jag tänkt. Börja göra fler egna bildreportage. Och jag har ett väldigt roligt reportage framöver som jag ser fram emot att göra. 
Det får jag berätta mer om vid ett annat tillfälle.

// AnnaFoto: Anna Simonsson

Foto: Anna Simonsson

2 kommentarer:

Peter Holgersson sa...

Riktigt snyggt!

Åsa Sjöström sa...

Fina bilder som vanligt Anna! Både du och Linus är så inspirerande! Kram